Тинктура за уринарне инфекције

рсд400.00

Категорија:

Опис производа

Састав: Водено-алкохолни екстракт биљака: 

Лист Уве,плод клеке,кукурузна свила,раставић,першун,бреза,троскот,боквица и вранилова трава 

Особине и примена:

Састојци из екстракта наведених биљака помажу за ублажавање тегоба као што су:бол и печење при мокрењу, учестало отежано ноћно мокрење малих количина урина итд. Тинктура испољава диурестски ефекат, има антисептичко дејство и делује антибактеријски. Ува или медвеђе грожђе користи се у лечењу свих врста инфекција бубрега,бешике и мокраћних канала. Познато је њено диуретичко и антисептичко деловање. Ува смањује болове код камења у бубрезима, помаже у чишћењу песка и камења у  бубрезима, смањује ниво мокраћне киселине. Клека је богата есенцијалним уљима нарочито пиненом који има јако диуретичко  дејство на уринарни тракт и поспешује избацивање урина. Кукурузна свила у свом саставу садржи амин хорденин, до 2% масног уља, до 12% полифенола, до 3% сапонина, алантоин, флавониде, фитостероле, горке гликозиде, витамине Ц и К , и калијумове соли. Кукурузна свила такође садржи и ет.уље, смолу, гуму, алкалоид који има особине да стеже крвне судове. Има и хлорофил и фолну киселину и доста мангана. Кукурузна свила садржи битне протеине, минерале, угљене хидрате, витамине и драгоцена влакна. Раставић је богат флавонидима и минералним материјама и садржи велике количине силикатне киселине и соли калијума.  У комбинацији са калијумом и силикатном киселином, флавониди раставића су диуретици. Силикатна киселина садржи велике количине силицијума, есенцијални  микроелемент за људско тело. Због свог диуретичког својства раставић  помаже код инфекција уринарног тракта и отицања ногу услед задржавања течности. Раставић је препоручује и за гихт пошто помаже  одстрањивање токсина. Одличан је антисептик и антибиотик. Смањује упалне процесе у бубрезима, бешици и мокраћним каналима. Першун је одличан чистач организма од токсина , а нарочито бубрега и мокраћних канала. Главни активни састојци су есенцијална уља и апиол, фенилпропан. Лишће је богато витамином Ц, провитамином А и калијумом. Апиол има диуретичко својство. Добар је за испирање бубрега и спречава стварање песка у бубрегу. Одличан је у борби против бактерија, чисти крв и помаже код болова и код инфекције бешике познате као циститис. Бреза – активни састојци у лишћу су углавном флавониди, а поред њих и есенцијална уља, пелини, танини, сапонини и витамин Ц. Лишће брезе има снажно диуретичко дејство и притом не напреже бубреге. Посебно се преоручује за лечење бактеријских инфекција уринарног тракта и код уретритиса. Троскот – његови активни састојци су силикатна киселина, биљна слуз, танини и флавониди. Флавониди  у комбинацији са силикатном киселином подстичу мокрење. Боквица –  лишће боквице као најважнији активни састојак има  биљну  слуз, танине, силикатну киселину, флавониде, гликозид акубин. Акубин има  антибиотичка својства. Танини помажу уништавању штетних бактерија у мембранама слузокоже, а биљна слуз такође штити слузокожу од бацила. Вранилова   трава  садржи есецнијална уља, пелине и танине. Природни антибиотик. Подстиче секрецију и избацивање телесних течности. 

Напомена :

Препоручује се употреба чаја од коприве као и храна богата поврћем и млечним производима .

Попити 3 пута дневно 10 капи пре јела са мало воде  или млека и меда. 

Напомена:

Производ садржи алкохол. Производ није замена за  здраву и уравнотежену исхрану. Препоручена доза се не сме  прекорачити. Производ није намењен није намењен за дијагнозу било које болести. Не користи се у трудноћи, код дојења, код особа млађих од 18 година, заједно са антикоагулансима у обољењима јетре.

Могући нежељени ефекти:

Гастроинтестиналне сметње и алергијске реакције. У случају појаве било какве преосетљивости на неки од састојака треба одмах прекинути са коришћењем производа.

Чување:

Производ треба чувати затворен у оригиналном паковању, на сувом и хладном месту, заштићено од светлости и домашаја деце. 

Рок употребе:   18 месеци након отварања производа.

Произведено у манастиру Ковиље 

Паковање 30 мл.