Тинктура за смирење нерава

рсд400.00

Тинктура за умирење нерава садржи ектракте лековитог биља чије активне супстанце делују благо умирујуће.Примењују се код разних облика нерве напетости и анксиозних стања. Не изазијвају навику.

Категорија:

Опис производа

Састав:

  • Надземни део биљака у домаћој ракији:
  • Тинктура матичњака (Tinct.Melissae)
  • Тинктура мајчине душице (Tinct.Thumus serpyiium)
  • Tинктура кантариона ( Tinct.Hyperici)
  • Тинктура нане ( Tinct.mentha piperita)
  • Тинктура одољена ( Tinnct.Valerianae)

Деловање:

Тинктура за умирење нерава садржи ектракте лековитог биља чије активне супстанце делују благо умирујуће. Примењују се код разних облика нерве напетости и анксиозних стања. Не изазива навику.


Особине и примена:

Лист матичњака садржи: глукозиде,сапонине,танине,ћилибарну киселину,и минералне соли.Његови активни састојци показујублаго умурујуће дејство, а повољно делује и на регулисање срчаног ритма.Његова употреба препоручује се код узнемирености,страха,депресивних стања,код лупања срца,код тегобе са варењем,код менструалних тегоба,главобољеи зубобоље. Код мајчине душице најважнија су етерична уља(тимол,карвакол,горке материје,флавони) Тинктура мајчине душице даје снагу која стимулише физичке и психичке функцијепримењује се код парализе,можданог удара,мултипла скелозе,атрофије мишића,падавице ,несанице и несвестице.  Кантарион се препоручује код у почетној фази депресивног расположења,код нервозе и узнемирености као и код тегоба у менопаузи. Одољен се преоручује коднеспокоја,напетости,раздражљивости,забринутости и поремећаја сна услед нервозе.Нана је позната као благо средство за умирење.

Начин примене: Пити два пута на дан .ујутро и увече по десет(10) капи 15 минута пре јела у мало воде.

Могући нежељени ефекти: Гастроинтестиналне сметње и алергијске реакције. У случају појаве било какве перосетљивости на неки од састојака, треба одмах прекинути са коришћењем производа.

Чување: Производ треба чувати затворен у оригиналном паковању, на сувом и хладном месту,заштићено од светлости ван домашаја деце.

Рок употербе: 18 месеци након отварања производа                    

Произведено у манастиру Ковиље