ВИРАК

рсд300.00

Вирак садржи танине, горке материје, флавониде, мало етарског уља и сапонина. Препарати од вирка примењују се и споља и интерно. Користи се код тегоба у менопаузи и готово свих женских болести. Споља се користи као средство против запаљења коже и слузнице, за испирање грла, гнојних рана и бубуљица, екцема, чирева, уједа комарца, код слабости мишића и удова.

Категорија:

Опис производа

ВИРАК
TincturaAlchemila
За спољну употребу

Састав:
Алкохол 96% и надземни део траве вирка
(Alchemilae herba)

Особине:
Вирак садржи танине, горке материје, флавониде, мало етарског уља и сапонина. Препарати од вирка примењују се и споља и интерно. Користи се код тегоба у менопаузи и готово свих женских болести. Споља се користи као средство против запаљења коже и слузнице, за испирање грла, гнојних рана и бубуљица, екцема, чирева, уједа комарца, код слабости мишића и удова. Помаже за мршављење, јер као добар диуретик ублажава задржавање течности у организму и делује као природни детоксикант и тоник. Вирак сарджи доста витамина Ц. Пошто је он моћан антиоксиданс помаже у зашити коже од слободних радикала који разграђују ћелије које производе компоненте коже као што су колаген и убрзавају њену деградацију.

Примена:

Код упалних процеса на кожи као што су бубуљице и акне концентровану тинктуру наносити искључиво на чисту и суву кожу. Наноси се директно на проблематично место и благо утрља упаљени део како би кожа упила. Након тога користити препоручени мелем.
Чување на хладном и тамном месту
Паковање 20 мл.

Рок употребе:
18 након отварања .
Произведено у манастиру Ковиље