Тинктура коприве – Tinctura Urticae

рсд300.00

Коприва садржи различите минерале и соли (Fe,Mg,K,Na,C,P) неопходне за човечији организам,витамине (A,C),хлорофил и биљне хормоне. Овај комплекс биолошких састојака омогућава примену препарата као средства за јачање организма.Традиционално се тинктура примењује и споља против опадања косе.

Категорија:

Опис производа

САСТАВ: Домаћа ракија и надземни део траве коприве (Urticae herba)

ОСОБИНЕ: Коприва садржи различите минерале и соли (Fe,Mg,K,Na,C,P) неопходне за човечији организам,витамине (A,C),хлорофил и биљне хормоне.

Овај комплекс биолошких састојака омогућава примену препарата као средства за јачање организма.Традиционално се тинктура примењује и споља против опадања косе.

ПРИМЕНА: Смањује дефицит црвених крвних зрнаца и подиже садржај гвожђа у крвотоку. Користи се за стимулацију стварања и излучивања мокраће,чиме индиректно утиче на смањење крвног притиска.

Има јака антиоксидансна својства, а као диуретик одлично прочишћава организам.Помаже код крварења хемороида, и уопште за заустављање спољних и унутрашњих крварења, за јачање желуца и јетре, регулисање шећера у крви, против болести жучи ,за бољи рад црева и јачање срчаног мишића. Хлорофил из коприве даје се против разних зараза,поремећаја насталих због лоше размене материја у организму и анемија насталих после зрачења. Копривин хлорофил повећава низак крвни притисак и доводи га у нормалу.

НАПОМЕНА: Могу је узимати труднице , деца, и рековалесценти, без непријатности у желуцу коју изазивају синтетички препарати богати гвожђем.

УПОТРЕБА: Пити три пута дневно по 10 капи у мало воде после јела.

СПОЉНА УПОТРЕБА: Против опадања косе растворити 30 капи тинктуре од коприве у 100 мл.прокуване и охлађене воде и добијену течност утрљавати у корен косе.

ЧУВАЊЕ: На хладном и тамном месту

Произведено у манастиру Ковиље

ПАКОВАЊЕ: 20 мл.