Тинктура глога – Tinctura Cratagei

рсд300.00

Глог је један од најдрагоценијих лекова за срце. Јача и регулише рад срца. Делотворно регулише крвни притисак. Код старијих људи лечи мане и упале срчаног мишића. Нарочито је важан код срчаног инфаркта, јер побољшава прокрвљеност срчаног мишића, било да су у питању старије или млађе особе “нервозног срца“.

Категорија:

Опис производа

САСТАВ: Домаћа ракија, лист, цвет и плод глога (Cratagei summitates,fructus)

ОСОБИНЕ: У цветовима садржи етерично уље,танине ,флавониде,органске киселине, ацетилхолин, холин. У плодовима садржи органске киселине, стероиде, тритерпеноиде, витамин Ц, танине, флавониде, ацетилхолин, холин, селен. Лист, цвет и плод глога садрже до 3% олигомерних процијанидина, до 2% флавонида, кардиотоничне амине.

ПРИМЕНА: Глог је један од најдрагоценијих лекова за срце. Јача и регулише рад срца. Делотворно регулише крвни притисак. Код старијих људи лечи мане и упале срчаног мишића. Нарочито је важан код срчаног инфаркта, јер побољшава прокрвљеност срчаног мишића, било да су у питању старије или млађе особе “нервозног срца“. Делује као благи анијаритмик. Помаже код изражене напетости, нервозе, несанице, гушења, посебног узрујања, различитих узбуђења и грчева.Користи се код упале плућа, грипе, кашља, бронхитиса.Тинктура од бобица делује против бубрежних каменаца, гихта, белог прања.

НАПОМЕНА: Глог није штетан за организам, али се спорије излучује, па су из тог разлога паузе обавезне. У случају да се терапија не узима редовно паузе су непотребне.

Не препоручује се током трудноће, дојења као и за самолечење.

УПОТРЕБА: Два пута на дан по пет капи или 10 капи једном на дан.Капи се могу разблажити са мало воде и попити или накапати на коцку шећера и упоребити.

Узимање ове тинктуре не треба да буде континуирано.Паузе могу бити прављене у одређеном ритму као и код узимања неких лекова за срце, нпр. од понедељка до петка се користи по десет капи дневно, а викендом се прави пауза.

ЧУВАЊЕ: На хладном и тамном месту.

РОК УПОТРЕБЕ: 18 месеци Произведено у манастиру Ковиље

ПАКОВАЊЕ: 20 мл.